Tarihçe

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 29.04.1997 tarihinde "Güzel Sanatlar Fakültesi" adı altında Resim, Seramik ve Geleneksel Türk Sanatları olmak üzere üç bölümle kurulmuştur. 2000 yılında eğitime başlayan Fakülte 2004 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2009 yılında Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarım, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık Bölümlerinin kuruluşları tamamlanarak bölüm sayısı 7’ye çıkarılmıştır. Aynı yıl Seramik Bölümü de Seramik ve Cam Bölümü olarak isim değiştirmiştir. Kuruluşunda 2 Doçent, 4 Yardımcı Doçent, 8 Öğretim Görevlisi ve 1 Okutmandan oluşan akademik kadro günümüzde genişleyerek 2 Profesör, 2 Doçent, 10 Yardımcı Doçent, 14 Öğretim Görevlisi, 4 Okutman ve 6 Araştırma Görevlisi ile 65 kişiye yükseltilmiştir. 16/06/2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararlarla, "Güzel Sanatlar Fakültesi"nin adı "Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi" olarak değiştirilmiştir.